تأکيد بر همکاري و همياري ميان دولتهاي عضو بر تسهيل و آسانسازي صدور رواديد و رويهها گمرکي، تشريفات و مقررات به ويژه با استفاده از توان بالقوه تورگردانان و ايجاد تسهيلات مورد نياز جهت تحقق پروژههاي سرمايهگذاري گردشگري در دولتهاي اسلامي به ويژه از طريق برگزاري نشست، رويدادها و گردهماييها براي سرمايهگذاران گردشگري وابسته به بخش خصوصي از ديگر موارد مورد مصوب در اين بيانيه است.
همچنين در بيانيه اجلاس توسعه و اجراي سياستهاي ويژه براي ارتقا و افزايش جريان گردشگري ميان دولتهاي عضو به ويژه از طريق ايجاد تسهيلات مقرون به صرفه و سادهسازي شيوههاي صدور رواديد براي اين بخش از بازار و توجه ويژه به حفظ، استانداردسازي، تبليغ و همگانيسازي صنايعدستي دولتهاي عضو از طريق رويدادهاي ويژه همچون نمايشگاهها، کارگاهها و مراسم اهداي جوايز مورد تأکيد قرار گرفته است.
تأکيد بر همکاري ميان دولتهاي عضو در تقويت و تبليغ جريانها و مبادلات گردشگري ميان ملتها در حوزه گردشگري سلامت و پزشکي و همچنين تقويت نيروي انساني مرتبط با بخش گردشگري و ارتقاي مبادلات آموزش عالي و تحصيلات تکميلي در ميان مراکز يا مؤسسات آموزشي گردشگري مرتبط از ديگر مفاد بيانيه اجلاس تهران است.
اين گزارش ميافزايد؛ فراخواني دولتهاي عضو براي همکاري کامل و حمايت از آيسسکو در اجراي «استراتژي براي ارتقاي گردشگري فرهنگي در دنياي اسلام» که در ششمين نشست کنفرانس اسلامي وزراي فرهنگ در جمهوري آذربايجان که در اکتبر 2009 به تصويب رسيد از ديگر موضوعات مورد اشاره در اين بيانيه است.
با استناد به بيانيه تهران دبيرخانه کل سازمان کنفرانس اسلامي مکلف است با مشورت اعضاي اين سازمان جايزه «شهر منتخب گردشگري سازمان کنفرانس اسلامي» را به پاس نقش استثنايي در ارتقاي گردشگري در کشورهاي عضو آن سازمان به طور سالانه برگزار کند.
تصريح بر بند بيانيه دمشق در مورد «صدور مشاورههاي منفي سفر» از سوي کشورهاي گردشگرفرست نيز از ديگر مفاد اين بيانيه است.
/115
انتهای پیام/